Pauline Högberg, P A U

Pauline Högberg, P A U

Pauline Högberg, P A U, är tillbaka med ett helt nytt sound. Summer Rain är en mjuk, melodisk poplåt som vaggar in en i ett minne av hjärtesorg, en bitterljuv längtan till något man innerst inne vet inte kommer hända.

– Vi visar inte kärlek och sex tillräckligt mycket respekt i dag utan är så naiva inför våra känslor. Man tror att kärleken ska flyga bara det finns känslor och kemi där. Men egentligen handlar det om att ge kärleken förutsättningar, att vårda och lyssna på det man känner.

31-åriga Pauline Höberg har sjungit sedan barnsben, som barnsångerska på Kungliga Operan och i Adolf Frediks musikklasser i Stockholm. Hon slog igenom som tonåring i Fame Factory 2003-2004. Sedan dess har hon släppt flera låtar under artistnamnet Paupau, bland annat ”Move Bitch” från 2011.

Summer Rain kommer efter en längre tids uppehåll och markerar ett nytt kapitel i Paulines snart femtonåriga musikkarriär. I dag är det en mer mogen, medveten Pauline som hörs; en person som vågar lita så sig själv, på både sin skörhet och sina styrkor. 

– Tidigare tvingade jag in mig själv i en förbestämd roll, en idé om att vara en sorts Mariah Carey. Jag hade många runtomkring mig som bestämde hur det skulle låta och vara. Summer Rain har jag skrivit helt själv. Något jag är väldigt stolt över.

Låtar