Irina Röjås

Irina Röjås

Musiken är progressiv, elektronisk med inslag från folk och bärare av tankeväckande budskap på svenska. Härmed föds en ny genre; folktronica. Artisten heter Irina Röjås, 28 år från Stockholm och kommer från en av Sveriges spelmanssläkter.

Vem eller vad påverkar dig och din tolkning av omgivningen? Med denna låt vill jag lyfta fram att vi alla är egna individer som kan forma våra egna sanningar. Vad som känns som en självklarhet kanske istället är någon annans idé som aldrig har ifrågasatts.

Någon folkmusiker blev det inte av Irina (ännu), istället vid 11-års ålder utvecklade Irina sina musikaliska skills bakom trumsetet. Vid 13-års ålder lärde sig Irina på egen hand att spela gitarr och sjunga för att kunna skriva egna låtar och förmedla känslor. Musiken har alltid varit den enda raka, klara vägen för Irina. Hon har studerat på kulturskola, musikgymnasium och är utbildad musiklärare.

Jag tror att alla människor sitter på sina speciella gåvor. Med hjälp av våra gåvor kan vi hjälpas åt att göra världen till en härligare, kärleksfullare plats. Musiken och konsten är mina verktyg för att kunna sprida glädje, kärlek, inspiration och budskap.

www.facebook.com/irinarojasmusic

instagram: @irinarojasmusic

Musik