hearts beyond repair

hearts beyond repair

Indiepop-duon Hearts Beyond Repair påminner oss om hur kärlekslåtar brukade låta - singeln ”GIRL”  släpptes 30 november som ingår i EP:n “DIEDGIRLSORROW”.

Ur snöslask och röriga romanser springer duon Hearts Beyond Repair. En indie-pop duo med brustna hjärtan utan chans till läkning som skriver musik om de stora känslorna på det anrika emo-romantiska viset.

Hearts Beyond Repair består av Leonard Brunner och Johan Schewen Stenström - två högsensitiva vänner som länge tumlat runt på Sveriges indie-scener. I vintras har de setts i Skarpnäcks snöslask och spelat in låtar tillsammans. Leonard (Laserpistolerna) sjunger och spelar trummor och Johan (Dear Joe, Jim and Pat Garrett Show mf.) står för gitarrer, bas, stämmor och hat. “Vi lärde känna varandra efter att ha klagat högt om det romantik-befriade samhället medan vi spelade med en gemensam vän, DIEDGIRLSORROW är uttalet för detta.” 

Singeln GIRL påminner oss om hur klyschiga känslouttryck fortfarande bär på riktigt mening och mod. För låtskrivaren Leonard kommer inspirationen från självupplevda bedrövelser och sagornas fantastiska och outtröttliga hoppfullhet. I introt till GIRL kan vi ana ridderliga toner likt Björn Isfält och Lasse Dahlberg soundtrack till filmen Bröderna Lejonhjärta och refrängen som galloperande hingstar mot en brinnande solnedgång. 

”GIRL handlar om ungdom och den ständiga sagan om snabb, bländande och underbar kärlek.” förklarar Leonard.

Det är indiepop på engelska så som vi först lärde känna den - rå, svindlande och härligt emo-klyschig. Med tydliga referenser till legenderna WU LYF, The National och Broder Daniel. Å ena sidan svängig, lycklig och hoppfull och å andra sidan vackert ledsam. Gitarrerna bildar moln av eufori, texterna är poesi-smittade, ackordföljderna som en gammal pop-bästis med en twist. Allt dränkt i en våg av körer, förlorad kärlek och längtan till något större.

Musiken ges ut via New Boy Records. I september släpptes första singeln DIED mixad av Magnus Frykberg (Kent, Little Jinder, Titiyo, Weeping Willos mf.) Senare i höst väntas den sista av de tre singlarna som utgör EP:n samt efterlängtade live-spelningar.

Låtar

Debutsingel – Died.

Singel – GIRL.